Vacatures

 

Student-stagiair

Tijdens een stage van 2 maanden op 1 praktijkgroep maak je volwaardig deel uit van een team van advocaten, (kandidaat-)notarissen en belastingadviseurs. Je deelt je kamer met een (senior) advocaat die je persoonlijk begeleidt en krijgt ook een stagebegeleider toegewezen. Je woont zittingen en besprekingen met cliënten bij en krijgt eigen verantwoordelijkheden. Je verricht onderzoek, bereidt notities voor en stelt concepten, contracten en processtukken op en houdt (eventueel) een referaat. Ook kan het zijn dat we je betrekken bij pro bono projecten of activiteiten die met ons maatschappelijk verantwoord ondernemen-beleid te maken hebben. Uiteraard ben je ook welkom bij alle sociale evenementen.


Een gerenommeerd extern trainingsbureau helpt je om inzichten te krijgen in je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten waardoor je nog meer uit jezelf kunt halen. En dan kan het zomaar gebeuren dat jouw stageperiode overgaat in een vaste aanstelling. Je krijgt bij ons een stagevergoeding van € 850 bruto per maand en (OV) reiskosten worden volledig vergoed.


Wil je het werken als student stagiair ervaren?  Reageer dan snel via onze website: 
www.bigopportunities.nl . Nadat je bij ons hebt gesolliciteerd, nemen we contact met je op om eventueel een afspraak te maken.  

 

Junior Associate

Wij zijn het hele jaar door op zoek naar startende talenten. Ben je (bijna) afgestudeerd Nederlands recht, notarieel recht, fiscaal recht of fiscale economie? Solliciteer dan naar een functie als advocaat-stagiair, kandidaat-notaris of junior belastingadviseur.


Je start binnen één van onze acht praktijkgroepen en volgt de DLA Piper Career Academy. Als fiscalist start je bij de praktijkgroep Tax en als kandidaat-notaris bij Real Estate of Corporate. Na 1,5 jaar wissel je van praktijkgroep (fiscalisten en kandidaat-notarissen uitgezonderd) om je algemene rechtskennis, je vermogen om samen te werken met meerdere praktijkgroepen en jouw werkmethodiek optimaal te ontwikkelen. Naast je opleiding draai je direct mee in een hoogwaardige praktijk en krijg je al snel de mogelijkheid om zelfstandig aan zaken te werken en cliënten te adviseren of te procederen.


Wij zoeken (bijna) afgestudeerde studenten Nederlands Recht, Notarieel recht, Fiscaal recht of fiscale economie. Het is belangrijk dat je een stevige persoonlijkheid hebt. Je bent ondernemend en bereid een actieve bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van kantoor. Daarnaast zoeken we kandidaten die graag in (internationaal) teamverband werken aan grensoverschrijdende zaken.


Arbeidsvoorwaarden

De ontwikkeling van onze mensen vinden wij belangrijk. Daarbij spelen zij zelf een actieve rol. Ons kantoor vindt de groei en ontplooiing van haar medewerkers een voorwaarde voor succes. Wij bieden naast goede arbeidsvoorwaarden aan elke medewerker de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling door een persoonlijk ontwikkelingsprogramma. 


Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel? Reageer dan snel via onze website. Nadat je bij ons hebt gesolliciteerd, nemen we contact met je op om eventueel een afspraak te maken. Mocht je eerst nog beter kennis willen maken met kantoor, kan dat ook via een kennismakingsmoment. Je kunt je hiervoor opgeven via onze website www.bigopportunities.nl . 

 

Kennismaking 

 

Natuurlijk zoeken we bij DLA Piper de beste mensen. Maar dat niet alleen. We vinden het ook belangrijk dat er een persoonlijke klik is. Omdat we een hecht team vormen en op elkaar moeten kunnen bouwen, elkaar complementeren en aan weinig woorden genoeg hebben. Bij zo’n werkwijze past een persoonlijke ontmoeting.


Wij organiseren daarom kennismakingsmomenten bij ons op kantoor. Dat betekent dat je een kennismakingsafspraak kan maken met twee Junior Associates van de praktijkgroep van jouw interesse, waardoor je een gevoel krijgt van de sfeer en de mensen bij ons op kantoor. We zien er naar uit je te ontmoeten!


Heb je interesse in een kennismaking? Dan kun je via 
www.bigopportunities.nl jouw documenten opsturen. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van jouw profiel ontvangen we graag jouw cv, cijferlijsten en stagebeoordeling (en). Nadat je alle documenten hebt aangeleverd, nemen we contact met je op om eventueel een afspraak te maken. 

Over AKD

AKD is een full-service Benelux-kantoor met ruim 450 advocaten, fiscalisten, notarissen en business support in België, Nederland en Luxemburg. Je werkt als onderdeel van een van de vakgroepen samen met partners, advocaten, notarissen, belastingadviseurs en practice group assistants van alle disciplines binnen AKD. Naast hard werken worden er veel andere activiteiten georganiseerd waar plezier en het leren kennen van collega’s vooropstaat. De sfeer onderling op de sectie en binnen AKD in het algemeen is informeel. Daarnaast biedt AKD je alle ruimte om je verder te specialiseren en je talenten te ontwikkelen. Daarom bieden we je hoogwaardige opleidingen, onder andere via ons eigen opleidingshuis AKDMY.

Diversiteit en inclusiviteit

AKD is een omgeving waar je jezelf kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen. De advocaten, fiscalisten, notarissen en support van tegenwoordig zijn diverser dan ooit. Wij zijn een kantoor dat ruimte biedt aan diversiteit en inclusiviteit, en vinden het belangrijk om onze talenten te laten groeien.

Vacatures

Meer informatie? Klik dan op de betreffende vacature.

Advocaat-stagiaire Europees, mededingings- en aanbestedingsrecht in Brussel:

Als advocaat-stagiaire werk je vanuit Brussel in de dynamische en diverse praktijk van het Europees en mededingingsrecht-team van AKD. Je krijgt te maken met zaken op het gebied van (Europese) mededingingsrecht, zoals kartelrecht, en staatssteun, Europees en nationaal aanbestedingsrecht en voor de liefhebber ook het internationale privaatrecht. Jouw kennis van het Europees recht zul je in de praktijk goed op niveau kunnen brengen en houden. Daarin is het belangrijk dat jij goed kunt samenwerken en initiatief neemt op de momenten waar dat nodig is.

Advocaat-stagiaire Zorg in Amsterdam:

De Branchegroep Zorg werkt vooral voor zorgaanbieders, brancheorganisaties, producenten van hulpmiddelen, farmaceutische bedrijven en medisch specialisten. Vraagstukken waar jij aan gaat werken gaan over bijvoorbeeld fusies en overnames in de zorg, governance in de zorg, contracten en geschillen met zorgverzekeraars, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, privacy van patiënten en kwaliteit van de zorg. Je werkt in teamverband, zowel binnen de Branchegroep Zorg als met andere disciplines binnen AKD.

Je krijgt dus te maken met alle facetten van zaken en cliënten binnen onze Branchegroep Zorg. Wij vinden samenwerking belangrijk en vormen een vrolijk en hecht team waarin plezier en humor erg belangrijk is.

Advocaat-stagiaire Omgevings- en Bestuursrecht in Amsterdam: 

Als advocaat-stagiaire bij AKD werk je samen met kantoorgenoten aan diverse zaken. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de besluitvorming voor bouwprojecten en daarover te sluiten (exploitatie-)overeenkomsten. Ook houd je je bezig met het handhavingsrecht en gemeenterechtelijke kwesties, waarbij veel aandacht is voor het politiek-bestuurlijke aspect. Alles uiteraard onder begeleiding van een of meerdere leden van het hechte Amsterdamse bestuursrechtteam.

Je krijgt dus te maken met uiteenlopende zaken en cliënten binnen de vakgroep. Daarbij is de sfeer open en hulpvaardig. AKD biedt je alle ruimte om je verder te specialiseren en je talenten te ontwikkelen. Daarom bieden we je hoogwaardige opleidingen, onder andere via ons eigen opleidingshuis AKDMY.

 

Advocaat medewerker Arbeidsrecht in Eindhoven:

Als advocaat medewerker Arbeidsrecht adviseer en procedeer je op het gebied van arbeidsovereenkomsten- en ontslagrecht, concurrentie en geheimhouding, cao- en medezeggenschapsrecht, bijzondere arbeidsverhoudingen, overgang van onderneming, gelijke behandeling, (nationale en internationale) detachering, arbeidstijden- en arbeidsomstandigheden, minimumloon en overige beloningen, vakantie en verlof, etc. Zelfstandig, maar ook in samenwerking met diverse collega’s binnen ons kantoor. Je werkt namelijk niet alleen samen met collega’s uit het Arbeidsrecht-team om klassieke arbeidsrechtelijke vraagstukken op te lossen, maar ook met bijvoorbeeld de secties M&A om te adviseren bij internationale vraagstukken.

Je krijgt dus te maken met alle facetten van zaken en cliënten binnen en buiten onze sectie op zowel nationaal als internationaal niveau. Dit is erg divers aangezien onze diverse collega’s verschillende cliënten en zaken aantrekken.

Advocaat-stagiair Overheid & Onderneming in Breda:

Als Advocaat-stagiaire bij AKD werk je samen met of onder begeleiding van collega’s aan diverse zaken. Je krijgt onder andere te maken met vraagstukken over bevoegdheden overeenkomsten, publiek-private samenwerkingen, gebiedsontwikkelingen grondwerving, kostenverhaal, publiekrechtelijke vastgoed (waarbij onder meer vragen spelen rond verkoop en transparantie, aanbesteding en staatsteun) en overheidsaansprakelijkheid. Ook vraagstukken op het raakvlak van publiek en privaatrecht komen zeer regelmatig voor, denk hierbij bijvoorbeeld aan de doorkruisingsleer. Een belangrijke nieuwe ontwikkeling vormt de energietransitie. Vraagstukken over de warmtenetten, zonnevelden en dergelijke komen in dat kader ook geregeld aan bod. Afhankelijk van het onderwerp en de omvang van de zaak omvat het takenpakket het procederen, adviseren en/of contracteren. Uiteraard onder begeleiding van een (of meerdere) ervaren specialist(en).

Pin It on Pinterest