Actualiteitenavond

Actualiteitenavond


Datum: maandag 12 maart 2018
Onderwerp: ‘Gemeenteraadsverkiezingen 2018’
Locatie: Statenzaal (C1.302), Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Programma:
18:30u    Ontvangst met koffie/thee
19:00u    Lezing met verschillende sprekers
21:00u    Afsluitende borrel

Organisatoren: Master Nederlands Recht i.s.m. JFV Ouranos

Aanmelden geschiedt door het invullen van het formulier op deze pagina.

 

Op 12 maart organiseren de studie Rechtsgeleerdheid, de master Nederlands Recht, het Montesquieu Instituut en JFV Ouranos een avond over de gemeenteraadsverkiezingen.

Met een aantal sprekers uit de Maastrichtse politiek gaan we spreken en nadenken over het belang en de waarde van lokale politiek. Wat kan en mag en doet een gemeenteraad? Hoe verhouden raadsverkiezingen zich tot inspraak en burgerfora; hoe gaan de raad en de lokale politiek om met de decentralisatie van de zorg; en wat moeten we vinden van de invloed van de nationale politiek op lokale verkiezingen. Belangrijke thema’s. Kom en discussieer mee!

Geen verkiezingsavond in strikte zin over de partijprogramma’s, maar een avond voor inzicht in belang en waarde van lokale politiek. De avond wordt voorgezeten door Prof. Aalt Willem Heringa, hoogleraar staatsrecht.

Sprekers zijn: Manon Fokke, lijsttrekker PvdA en oud Tweede Kamerlid; Bert Jongen, lijsttrekker D66 en wethouder; Vivianne Heijnen, lijsttrekker CDA en Marlise Korsten, fractievoorzitter Groen Links.

Belangstelling voor staatsrecht en politiek? Bezig met het vak 1.4 (ISBR)? Ingeschreven voor de master Nederlands recht? Kom en denk en discussieer mee: onderhoudend en nuttig en ook nog goed voor het begrip van de vakken die je volgt.

AanmeldenUniversiteit MaastrichtHogeschool ZuydMiddelbare SchoolAnders

Note! Je krijgt een email ter bevestiging van je registratie, deze kan eventueel in je spam-box terechtkomen.

Pin It on Pinterest