Commissie Lidmaatschap

Betrokkenheid

Een lidmaatschap bij JFV Ouranos is volledig vrijblijvend. Kiezen voor actief lidmaatschap is daarom een volledig vrijwillige keuze. Lijkt het jou wat om meer betrokken te raken bij het reilen en zeilen van de vereniging? Dan is commissielidmaatschap misschien wat voor jou! 

Door deel te nemen aan een van de tien commissies van JFV Ouranos kun je een extra bijdrage leveren: de commissies organiseren de evenementen, vormen de kern van de vereniging en werken samen met het verenigingsbestuur. Als je op zoek bent naar een manier om je competenties te ontwikkelen en om praktijkervaring op te doen bij het organiseren van activiteiten voor rechtenstudenten, aarzel dan niet en schrijf je in voor een commissie! 

Inschrijven

Verschillende commissies binnen JFV Ouranos organiseren sociale en academische activiteiten. Schrijf je nu in om in het academisch jaar 2021-2022 commissielid te worden bij JFV Ouranos! Via het onderstaande formulier kan je direct een datum inplannen voor jouw gesprekje met de commissaris interne betrekkingen. Dit is een informeel gesprek waarin jullie samen op zoek gaan naar de perfecte commissie voor jou.

De Commissies

In het academisch jaar 2020-2021 bestaat JFV Ouranos uit tien commissies die in het Engels zullen opereren.   

Academic Committee 

De academic committee  focust zich op de organisatie van academische activiteiten voor alle leden. Gedacht kan worden aan lezingen, workshops en rechtbankbezoekjes. Als lid van deze commissie richt je je onder andere op het vinden van sprekers voor lezingen, het contacteren van organisaties voor allerlei evenementen en op promotie van de evenementen waar je zo hard aan gewerkt hebt.   

Communications Committee 

De communications committee  zorgt voor het tijdschrift van de vereniging: de Ouranostra. Ook wordt er op andere manieren aan het imago van de vereniging gewerkt. Leden kunnen bijvoorbeeld hun creativiteit de vrije loop laten met de Year Review voor de leden en in het afgelopen jaar is er gewerkt aan een verenigingslied en het ontwerpen van merchandise. Kort gezegd: schrijf je graag en heb je interesse in marketing? Twijfel niet, schrijf je in! 

European Law School Committee 

Deze commissie richt zich op het helpen van internationale studenten bij hun carrièreperspectieven en op het overbruggen van de kloof tussen Nederlandse en internationale studenten. Academische activiteiten zoals de European Career Day en Practicing Law after ELS worden door deze commissie georganiseerd, maar ook sociale activiteiten staan op de planning. Wil jij internationale studenten graag helpen bij het plannen van hun toekomst en lijkt niks jou leuker dan het betrekken van deze studenten bij de vereniging? Schrijf je in voor de European Law School committee!  

Event Committee 

Denk jij dat je iedereen kunt testen met je geweldige pubquizvragen? Heb jij altijd de gezelligste ideeën voor een themafeestje? De event committee is de perfecte plek om je creativiteit te uiten en tegelijkertijd je organisatievaardigheden te ontwikkelen. Deze commissie richt zich op onze themaborrels, cantus en bovengenoemde pubquizes. Kort gezegd: deze commissie richt zich op gezelligheid, en jij bent meer dan welkom! 

Gala Committee 

Ook komend jaar zal er weer een themagala georganiseerd worden, en daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Er moet een thema bedacht worden, er moet voor decoratie gezorgd worden en vooral de promotie mag niet vergeten worden. Heb jij oog voor decoratie en kun je een mooi praatje houden? Schrijf je in! Die mooie, sprankelende kaartjes moeten immers verkocht worden! 

Master Committee 

Masterstudenten vormen een aparte doelgroep wanneer het academische activiteiten betreft en zijn op zoek naar een andere invulling. Vind jij het leuk om te verkennen wat de beste manier is om masterstudenten te helpen bij de overstap van het studentenleven naar de professionele wereld? Dan is de master committee iets voor jou! Er worden activiteiten georganiseerd zoals lezingen en workshops, uiteraard met de wensen van masterstudenten in het achterhoofd 

Representation Committee 

De ingang naar studentenpolitiek bevindt zich hier. Kom erachter hoe beslissingen achter de schermen gemaakt worden en help de studenten een stem te hebben in de faculteits- of universiteitsraad. Je kunt een woordvoerder zijn met betrekking tot verbeteringen in je directe studieomgeving en je kunt helpen bij het trekken van stemmen naar Lijst Ouranos! 

Social Committee 

Uiteindelijk dient een vereniging zich te richten op haar leden en de binding tussen deze leden. De social committee  richt zich op het dichter bij elkaar brengen van de leden door middel van het organiseren van, de naam zegt het al, sociale activiteiten. Gedacht kan worden aan sport- en spelactiviteiten, man/vrouw-activiteiten en nog veel meer. Als jij het leuk vindt om je creativiteit in het spel te gooien om voor alle leden de vereniging zo aantrekkelijk en gezellig mogelijk te maken, dan is de social committee wat voor jou! 

Travel Committee 

Elk jaar reist JFV Ouranos af naar een bestemming voor een kort verblijf van ongeveer drie tot vier dagen. In 2020 stak COVID-19 hier helaas een stokje voor, maar hierdoor zal de reis volgend jaar alleen maar mooier worden! In deze commissie help je met het plannen van deze reis door het invullen van de activiteiten en er zorg voor te dragen dat alles soepel verloopt wanneer we aankomen. De bestemming van dit jaar zal een geheim blijven tot de bekendmaking door middel van een pubquiz. Ook deze pubquiz zal door jou georganiseerd worden. 

Trip Committee 

Naast de grote reis naar een (vooralsnog) onbekende bestemming organiseert de vereniging ook kortere reisjes van niet langer dan twee dagen. Komend jaar zullen wij afreizen naar Den Haag en Straatsburg om de steden en hun juridische wereld te verkennen. Ook binnen deze commissie worden er activiteiten gepland en ben jij (mede)verantwoordelijk voor het soepele verloop van de tripjes.  

Pin It on Pinterest