Medezeggenschap

Ontmoet Lijst LEX

Lijst LEX is er voor alle studenten. Ons doel is betere vertegenwoordiging van jouw belangen binnen de faculteitsraad van de faculteit der rechtsgeleerdheid en binnen de universiteitsraad in samenwerking met de partij SHAPE.

Good representation, better education!

De faculteitsraad en de universiteitsraad spelen een belangrijke rol binnen het functioneren van de faculteit en de universiteit als geheel. De faculteitsraad heeft wettelijk gezien een instemmingsrecht, een inlichtingenrecht, en een initiatiefrecht. De universiteitsraad, aan de andere kant, “streeft naar vermogen naar openheid, openbaarheid en onderling overleg binnen de universiteit. In het algemeen waakt de raad over elke vorm van discriminatie binnen de universiteit en bevordert hij in het bijzonder de gelijke behandeling van mannen en vrouwen, alsmede de inclusie van personen met een handicap of chronische ziekte en personen met een migratieachtergrond” (WWW. Art. 9.32.3 – 4). De leden die namens Lijst LEX en Shape plaatsnemen in de faculteitsraad en universiteitsraad maken zich hard voor de volgende thema’s:

  • Kwaliteit van het onderwijs
  • Studenten welzijn
  • Communicatie en transparantie
  • Goede voorzieningen
  • Gemeenschapsgevoel
  • Duurzaamheid

 

In het academisch jaar 2021-2022 wordt Lijst LEX in de Faculteitsraad vertegenwoordigd door Puck van Herwerden, en wordt Lijst SHAPE/LEX vertegenwoordigd in de Universiteitsraad door Iris de Visser.

In het academisch jaar 2021-2022 zullen zij jouw stem zijn in zowel de faculteitsraad als de universiteitsraad (in samenwerking met SHAPE). Namens jou zullen wij vechten voor de dingen die studenten écht belangrijk vinden. Het gat tussen de faculteit en student moet gedicht worden, er moet meer ruimte zijn voor zelfontplooiing, en de begeleiding moet beter.

 

Meer weten over waar Lijst LEX voor staat?

Bekijk ons verkiezingsprogramma voor de faculteitsraad hier.

Bekijk ons verkiezingsprogramma voor de universiteitsraad hier.

Hou de bezigheden van Lijst LEX verder in de gaten via @listlexmaastricht op Instagram en Facebook.

Verkiezingsprogramma

Via de link hierboven kun je het verkiezingsprogramma van 2021-2022 vinden.

Hernieuw

Vertegenwoordigers

Op deze pagina vind je meer informatie over jouw vertegenwoordigers in de faculteits- en universiteitsraad.

Klik hier

Pin It on Pinterest