Het Brusselse kantoor van VNO-NCW en MKB-Nederland is voor de periode van 3 september 2018 t/m 31 januari 2019 op zoek naar een enthousiaste en gedreven stagiair(e).

Kantoor Brussel

Ten behoeve van de behartiging van de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven in de Europese Unie, hebben VNO-NCW en MKB-Nederland een gezamenlijk kantoor in Brussel. Van daaruit worden contacten onderhouden met o.a. de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU, collega-werkgeversorganisaties uit andere EU-lidstaten en met de Europese koepels van werkgeversorganisaties zoals BUSINESSEUROPE en UEAPME.

Opdrachtomschrijving

De stagiair(e) zal tijdens de stageperiode onder andere de volgende activiteiten verrichten:

  • Monitoren van de besluitvormingsprocedures van de EU en het screenen van de Europese actualiteiten op de voor het Nederlands bedrijfsleven relevante punten.
  • Ondersteunen van de stafleden van kantoor Brussel (o.a. bijstaan in de lobby, schrijven van artikelen).
  • Het bijwonen en het verslagleggen van commissievergaderingen van het Europees Parlement.
  • Beantwoorden van informatieverzoeken van leden etc.

Gedurende de stageperiode zal de stagiair(e) actief begeleid worden. Hierbij zal er o.a. achtergrondinformatie worden gegeven omtrent de dagelijkse praktijk van de Europese instellingen. De stagebegeleider zal feedback geven over het functioneren van de stagiair tijdens de voortgang van de stage. In overleg is het mogelijk om eigen accenten aan te brengen in de invulling van de stage.

Profiel

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde student (derde jaar bachelor of master) die tijdens de gehele stageperiode ingeschreven staat bij een Nederlandse onderwijsinstelling. Affiniteit met, en kennis van de Europese Unie en/of het Nederlands bedrijfsleven zijn absoluut een pré. Uitstekende kennis van Nederlands in woord en geschrift is een voorwaarde. Goede kennis van Engels en Frans is een pluspunt.

De vergoeding en onkostenvergoeding zullen nader worden overeengekomen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Inez Treffers (treffers@vnoncw-mkb.nl, +32 2 510 08 74)

Uw motivatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 13 mei a.s. via brussel@vnoncw-mkb.nl of op onderstaand adres. De gesprekken zullen plaatsvinden op 24 en 25 mei a.s. in Den Haag.

VNO-NCW / MKB-Nederland
Archimedesstraat 5, bus 4
B-1000 Brussel
België