Vereniging

De vereniging

JFV Ouranos is de grootste studievereniging verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. De vereniging is opgericht in 1983 en is sindsdien flink gegroeid.

JFV Ouranos organiseert academische, carrière-gerichte en sociale activiteiten, zoals boekenbalies, lezingen, workshops, maandelijkse borrels en andere activiteiten waar rechtenstudenten kennis met elkaar kunnen maken. Ook is JFV Ouranos vertegenwoordigd in de medezeggenschap binnen zowel faculteit als universiteit, op verschillende niveaus.

In de Faculteitsraad bezit List LEX (de partij van JFV Ouranos) 2 (van de 6) zetels en in de Universiteitsraad tevens 1 (van de 9) zetel samen met SHAPE. Meer informatie over de medezeggenschapstak van onze vereniging vind je hier.

Wanneer je lid bent van JFV Ouranos kun je studieboeken met 10% korting voor nationale en 15% korting voor internationale titels aanschaffen. Andere voordelen als lid van JFV Ouranos: korting op of gratis toegang tot activiteiten, kennis maken met toonaangevende advocatenkantoren en direct een groot netwerk van handige contacten en vrienden opdoen in Maastricht.

Een vereniging met veel voordelen, zonder verplichting! Als je onze activiteiten niet alleen wilt bezoeken, maar ook wilt helpen organiseren, kun je lid worden van een commissie.

Stuur bij vragen of opmerkingen een e-mail naar info@jfvouranos.nl

Bestuur

Ieder jaar verkiest de algemene ledenvergadering een nieuw bestuur. Deze gekozen bestuurders vertegenwoordigen daarna een jaar lang full-time de vereniging in breeds mogelijke zin. Op deze pagina vind je meer informatie over huidige en voormalige bestuurders.

Lees meer

Adviesorganen

Onze vereniging kent twee onafhankelijke organen, die toezien op het goed functioneren van het bestuur en de vereniging in het algemeen: de Raad van Advies en Kas(controle)commissie. Tevens heeft onze vereniging een Comité van Beschermheren en -vrouwen, bestaande uit personen die onze vereniging een warm hart toedragen en ons desgevraagd bijstaan met hun kennis.

Lees meer

Statuten

Hier zijn de volgende documenten te raadplegen:
- de Statuten
- het Huishoudelijk Reglement
- de Declaratierichtlijn
- het Protocol Waarschuwingsregister, OSR & No-Show Fee
- de Algemene voorwaarden

Voor vragen rondom deze documenten kun je terecht bij het bestuur of de Raad van Advies.

Bekijk

Faculteitsraad

JFV Ouranos is vertegenwoordigd in de faculteitsraad van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Onze studentvertegenwoordigers houden je graag op de te hoogte over de laatste ontwikkelingen binnen de facultaire politiek. Lees meer over hun visie en werk op deze pagina.

Lees meer

Interressant?

Neem dan nu contact op

Contact opnemen

Lid worden

Lid worden is erg gemakkelijk en biedt veel voordelen

Word lid